Přemýšlíte, co uvařit, takže hledáte ty nejlepší recepty z vepřové plece?
Máte rádi masíčko pečené, vařené či dušené?
Připravujete stále dokola ty samé pokrmy a už vás to začíná nudit?
Nejvyšší čas inspirovat se v našem článku plném chutňoučkého masa.
Naše recepty
Proč máme rádi vepřovou plec?
Je to v podstatě univerzální kus masa, který se dá použít na ledacos. Třeba plec s lopatkou je ideálním kandidátem pro dokonalý grilovaný steak. Obecně je plec velmi šťavnatá a má výraznou chuť.
Lepší je, když je trochu tučnější, protože když upečete libové plecko, bude na 100 % tuhé. Naopak takové maso se skvěle hodí na dušení. Tučnější plec je ve výsledku úžasně křehká.
Pokud má na sobě plec tuk, rozhodně ho neodkrajujte, jen jej na povrchu nařízněte. Plecko je oblíbená součást tlačenek i uzenin, navíc je naprosto úžasná v podobě trhaného masa.