Příprava: 60 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 105 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 kostky droždí
- 1 lžička pískového cukru
- 2 lžíce oleje
- asi 1/2 hrnku vody
- sůl
Náplň:
- 1 cibule
- 1 hrnek nadrobno pokrájených žampionů nebo jiných hub
- 3 rajčata
- sůl
- oregano
- bazalka nebo tymián
- 2 vejce
- 15 dkg sýra
Postup receptu
- Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek
- Vykynutý kvásek vlijeme k osolené mouce, přidáme olej a vypracujeme těsto
- Posypeme je trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout
- Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na moukou posypaném válu vyválíme dvě placky
- Dáme je na tukem vymazaný plech nebo do dvou koláčových forem a potřeme olejem
- Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, houby, rajčata, osolíme a dusíme asi 10 minut
- Ochutíme kořením
- Směsí potřeme těsto a zalijeme rozšlehanými vejci
- V horké troubě pečeme asi 35 minut
- Krátce před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem
- Obměna: do houbové směsi můžeme přidat prolisovaný česnek nebo na nudličky pokrájenou papriku