Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 porce kuřecích prsou (nebo krůtích)
- 1 velký pórek, případně cibule na doplnění
- 1 lžíce hořčice
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 1/4 piva
- sůl
- pepř
- 1 vejce
Postup receptu
- Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky
- Pórek omyjeme a celý i se zelenou natí nakrájíme na tenká kolečka
- Pokud je pórek malý, tak přidáme cibuli
- Hořčici, mouku, pivo, vejce a koření smícháme dohromady a přidáme pórek a kuřecí maso
- Směs musí být hustší, ale vláčná
- Na pánvi rozehřejeme tuk a lžící klademe na pánev hromádky směsi, které rozetřeme tak, aby vznikly malé placičky
- Pomalu pečeme dozlatova tak, aby se maso dostatečně propeklo
- Příloha: hranolky nebo opékané brambory, zeleninový salát