Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 20 dkg mrkve
- 10 dkg petržele
- 20 dkg brambor
- 1 stonek celeru
- 10 dkg mražených fazolek
- 1 a 1/2 l masového vývaru (z kostky)
- 1 starší houska
- 1 cibule
- 15 dkg mletého masa
- 2 lžíce najemno posekané petrželové natě
- 1 žloutek
- 1 vejce,1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř. 2 lžíce mléka
Postup receptu
- Mrkev, petržel, brambory a celer nakrájí,me na kousky a společně s fazolkami vaříme v masovém vývaru asi 10 minut
- V mléce namočíme housku
- Cibulku posekáme najemno a zesklovatíme na oleji
- Mleté maso promícháme s vymačkanou houskou, petrželovou natí, vejcem, žloutkem, moukou, osmahnutou cibulkou, osolíme, opepříme a z těsta tvarujeme vlhkýma rukama malé knedlíčky
- Vkládáme do vroucí a osolené vody, vaříme na velmi mírném ohni asi 7-10 minut
- Polévku rozdělíme do talířů a přidáme knedlíčky