Nemůžete se nabažit italské kuchyně?
Pak nezapomeňte vyzkoušet naše recepty na gnocchi!
Máme pro vás varianty s kachním ragú, žampiony či s kuřecím masem.
Je na vás, zda noky koupíte již hotové či si připravíte své domácí dle našeho návodu.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Tipy, jak připravit ty nejlepší domácí gnocchi
- Vyberte ty správné brambory. Moučné brambory dodávají gnocchi lehkou texturu.
- Vaření neoloupaných brambor vcelku pomáhá zabránit tomu, aby absorbovaly přebytečnou vodu. Slupku odstraňte co nejdříve, aby se pára spíše uvolnila, než aby se vstřebala do dužiny.
- Použijte lis na brambory. To zajistí jemnou a vzdušnou texturu.
- Z ještě teplých brambor vypracujte těsto. Tím podpoříte, že se vejce krásně spojí s těstem.
- Šetřete s moukou. Přesné množství se bude lišit v závislosti na mouce, bramborách a vlhkosti ve vaší kuchyni, ale další mouku přidávejte střídmě. Chcete tolik, aby těsto drželo pohromadě, ale ne tolik, aby gnocchi ztěžkly.
- Těsto nepřepracovávejte. Těsto pak může ztvrdnout.
- Než vytvarujete všechny noky, udělejte a uvařte jich jen pár. Pokud se noky rozpadnou, přidejte do těsta více mouky.
- Zmražte je. S mraženými noky se snáze manipuluje než s čerstvými a při vaření lépe drží tvar.
- Nepřevařujte. Pokud se vaše noky vaří příliš dlouho, mohou absorbovat příliš mnoho vody a budou žvýkavé.
- Nepoužívejte cedník. Jemné noky se mohou při cezení rozmáčknout. Vyjměte je z hrnce pomocí děrované lžíce a jemně promíchejte s libovolnou omáčkou.
A jak se vám naše dnešní recepty s gnocchi líbily? Napište nám do komentářů!