Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg žampionů
- sůl
- 1 kostka masoxu nebo houbového bujonu
- 2 dl šlehačky
- špetka mletého kmínu
- 2 dl zakysané smetany
- 1 lžíce polohrubé mouky.
Postup receptu
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme je s přidáním mletého kmínu a bujónové kostky v malém množství vody
- Houby občas promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru
- Když jsou houby měkké, zahustíme je lžící mouky, kterou rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáme i sladkou a kysanou smetanu
- Při mírné teplotě povaříme
- Dochutíme solí, špetkou mletého pepře a citronovou šťávou