Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
- 2/3 hrnku moučkového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1/2 kostky rostlinného tuku
- 3 vejce
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 5 dkg nahrubo nastrouhané čokolády
- 4–5 lžic na malé kostky nakrájených hrušek (i kompotovaných)
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup receptu
- Tuk, moučkový a vanilkový cukr vymícháme a postupně přimícháme žloutky
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a nastrouhanou čokoládou
- Tuto směs střídavě přidáváme s tuhým bílkovým sněhem do žloutkové hmoty a zlehka promícháváme
- Nakonec přidáme hrušky pokapané citronovou šťávou
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme
- Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem