Příprava: 25 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 85 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 80 dkg krůtích prsou
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 10 dkg žampionů pokrájených na plátky
- 5 dkg másla
- 1 smetana ke šlehání
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup receptu
- Kuřecí prsa dáme vařit společně s kořenovou zeleninou do osolené vody a vaříme přibližně 10 minut
- Zeleninu i maso vyndáme a mas necháme okapat
- Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a prsa na něm ze všech stran zprudka opečeme
- Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu
- Zeleninu společně s trochou vývaru rozmixujeme a dáme stranou
- Na výpeku z kuřecích prsou pár minut podusíme pokrájené žampiony
- Na zbývajícím tuku osmahneme mouku a opatrně přilijeme vývar ze zeleniny a masa
- Přidáme podušené žampiony, rozmixovanou zeleninu, vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a pár minut povaříme
- Krůtí maso pokrájíme na plátky a podáváme se smetanovou omáčkou