Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky vařeného uzeného masa (může být i nakrájené na kousky)
- 10 dkg ementálu
- 2 pórky
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 20 dkg žampionů
- majoránka
- sůl
- pepř
- 5 dkg másla (nebo sádla)
- 1 kostka zeleninového bujónu.
Postup receptu
- Na části tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou papriku, nakrájené žampiony a na kolečka pórek
- Společně vše osmažíme
- Přidáme vývar z bujónu, osolíme a opepříme
- Směs vložíme do zapékací misky, poklademe ji plátky nebo kousky masa, posypeme majoránkou, strouhaným sýrem a navrch položíme kousky másla
- Dáme na 20 – 30 minut do trouby zapéci