Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 hrnků vody
- 1/2 hrnku smetany nebo mléka
- krk
- srdce
- žaludek
- játra a odřezky masa z drůbeže
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 4-5 žampionů
- 1 menší pórek
- sůl.
Postup receptu
- Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme asi hodinu
- Vývar přecedíme a drůbky nakrájíme na malé kostičky
- Pórek pokrájíme na tenká kolečka, žampiony na plátky, krátce je podusíme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme
- Pak zalijeme vlažným drůbežím vývarem, dobře prošleháme a vaříme asi 15 minut
- Po částečném zchladnutí přilijeme smetanu nebo mléko, polévku rozmixujeme a znovu ji přivedeme k varu
- Vmícháme pokrájené drůbky a krátce prohřejeme