Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 20 dkg hladké mouky
- 8 dkg tuku
- 5 dkg strouhané čokolády
- 2 lžíce medu
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka jedlé sody
- trocha mléka
Postup receptu
- Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto
- Pak z něj vyválíme plát, ze kterého větší kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a menší kulatou formičkou vykrájíme středy
- Vykrajovat můžeme až na plechu
- Zvolna upečeme
- Varianty zdobení 1. – věnečky zdobíme bílou polevou a po obvodu doplníme na kostičky nakrájeným kandovaným ovocem
- Varianty zdobení 2. – věnečky spojíme pikantní zavařeninou a polovinu věnečků ponoříme do bílé polevy
- Varianty zdobení 3. – věnečky spojíme nugátovou pomazánkou (např. Nugetou) a přelijeme citronovou polevou, kterou posypeme čokoládovou rýží nebo hoblinkami