Ingredience
- 8 vajec
- 5 dkg másla
- 10 dkg strouhaného čedaru
- sůl
Postup receptu
- Z vajec oddělíme bílky (žloutky je nejlepší nechat ve skořápkách) a ušleháme z nich tuhý sníh, který upravíme na velkou pánev vymaštěnou máslem
- Povrch urovnáme, na okraji ve velkých vzdálenostech uděláme ve sněhu důlky, do kterých dáme žloutky a osolíme
- Mezi žloutky nasypeme strouhaný čedar nebo jiný tvrdý sýr, pánev položíme do teplé trouby a zapékáme tak dlouho, až sníh ztuhne (asi 10 minut)
- Podle potřeby dosolíme, zdobíme zeleninou a podáváme s pečivem
Tip: Hluboké pánve zažívají stále větší oblibu. Hodí se i k přípravě tohoto jídla. Pokud je ještě nemáte, popřemýšlejte o jejich pořízení!