Příprava: 120 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 porce králíka
- 10 dkg uzeného špeku nebo anglické slaniny
- 1-2 cibule
- sůl
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 5 dkg másla
Nádivka:
- 4 rohlíky
- trochu mléka
- cca 10 dkg králičích jater (nemáme-li můžeme použít drůbeží nebo vepřová)
- 1-2 vejce
Postup receptu
- Plátky uzeného špeku nebo anglické slaniny lehce opečeme
- Na opečené plátky položíme osolené porce králíka a pokryjeme je plátky másla
- Posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme bobkový list, kuličky nového koření a černého pepře
- Dusíme pod pokličkou doměkka
- Maso vyjmeme, šťávu procedíme a přidáme do ní vymačkané rohlíky předem namočené ve vodě s mlékem, mletá játra a žloutky
- Promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme sníh z bílků
- Do tukem vymazaného pekáče dáme vrstvu nádivky, upečené porce králíka a zakryjeme vrstvou nádivky
- Pod pokličkou v troubě zapečeme dorůžova