Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg uvařených brambor
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 vejce
- trochu soli
- 1/4 l mléka
- 6 dkg máku
- 2 dkg cukru
- 4 dkg másla.
Postup receptu
- Z uvařených brambor vypracujeme tuhé těsto, z něhož vyválíme válečky asi 10 cm dlouhé, které 4x nakrojíme, ale nedokrojíme
- Válečky složíme na vymazaný plech a upečeme dorůžova.
- Pak teprve naznačené dílky dokrojíme, vařícím mlékem spaříme, dáme na mísu, posypeme mletým mákem, polijeme horkým máslem, pocukrujeme a podáváme. (Postup si asi můžeme bez obav zjednodušit a hned nakrájet na 2,5 cm dílky)
-
Další varianta: Po spaření je ještě promícháme s horkým švestkovými povidly, teprve potom sypeme mákem s cukrem nebo strouhaným perníkem