Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 dkg bílých fazolí
- 20 dkg libového vepřového masa
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- polévkové koření.
Postup receptu
- Přebrané fazole namočíme do studené vody
- Druhý den dolijeme vodu do 1 l, přidáme omyté a na kousky nakrájené maso a vaříme, až je obojí měkké
- Na rozpuštěném sádle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, okořeníme pepřem a paprikou a ihned zalijeme trochou studené vody
- Vlijeme do polévky, přidáme prolisovaný česnek, kečup a polévkové koření