Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg telecího masa z kýty
- 10 dkg másla
- 25 dkg čerstvých hub (žampionů )
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- mouka
- jemně sekaná petrželová nať
Postup receptu
- Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce
- V pánvi rozpálíme část másla a řízky na něm z obou stran opékáme asi 4 minuty
- Vyndáme a zabalíme do alobalu
- Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a smažíme ve zbylém másle asi 5 minut
- Štávu z masa vysmahneme, přidáme osmažené houby, podlijeme vodou a dusíme několik minut
- Telecí řízky vložíme zpět k houbám a necháme přejít varem