Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 80 dkg mletého masa
- 3 vejce
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 cibule
- česnek
- petrželka
- mletý pepř
- sůl
- olej
Nádivka:
- 10 dkg salámu
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 5 dkg strouhaného sýra
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Mleté maso promícháme s vejci, moukou, 3 lžícemi vody, rozetřeným česnekem, drobně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, pepřem a solí
- Z hladké hmoty vytvarujeme plát na navlhčeném prkénku (nebo mikrotenu), střed podélně poklademe nádivkou – nakrájený salám a vejce promícháme se sýrem, solí a pepřem – a stočíme
- Spojem dolů vložíme do pekáčku, trochu podlijeme a pečeme (cca 1 hodinu)
- Při pečení přeléváme šťávou, podle potřeby podléváme