Příprava: 10 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 stroužky česneku
- 1 velký pórek
- 10 dkg másla
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžičky tymiánu
- olej
Postup receptu
- Krkovici omyjeme a osušíme
- Česnek prolisujeme, maso jím potřeme, osolíme, opepříme, potřeme majoránkou a tymiánem
- Do pekáčku nalijeme olej a ze všech stran krkovici zprudka opečeme
- Podlijeme vodou a přikryté pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu
- Pečeme dalších 20 minut
- Během pečení přeléváme výpekem
- Před koncem odkryjeme, aby krkovička získala křupavou kůrku