Příprava: 5 minut
Vaření: 85 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 l slepičího vývaru (může být z kostky)
- 1 pórek
- 1 vařená mrkev
- 65 g másla
- 65 g měkkého sýra
- 90g polohrubé mouky
- 90 g strouhaného sýra
- 1 žloutek
- 3 lžičky rajského protlaku
- necelá lžička sušeného droždí
- 2 lžíce másla nebo oleje
Postup receptu
- Smícháme máslo se žloutkem, sýrem, moukou, droždím, strouhaným sýrem a rajským protlakem
- Uhněteme těsto a vložíme do chladu nejméně na 30 minut
- Z těsta tvarujeme nočky a vaříme v osolené vodě 3-5 minut
- Po uvaření je necháme oschnout a osmažíme je na másle či oleji
- Pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do vroucího vývaru,vaříme 2 minuty
- Noky podáváme na talířích přelité vývarem