Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg uzených kotlet ( 1 ks asi 15 dkg )
- 50 dkg růžičkové kapusty
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany
- sůl
- pepř
- olej
Postup receptu
- Růžičkovou kapustu omyjeme a povaříme 5 min v osolené vodě
- Vývar ponecháme stranou
- Hladkou mouku opražíme na másle, přilijeme asi 1/4 l vývaru z kapustiček, smetanu a 2-3 minuty povaříme
- K omáčce přidáme kapustičky
- Kotlety z obou stran opečeme na oleji a podáváme se smetanovou omáčkou a kapustičkami