Domácí knedlíky

Domácí knedlíky
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Doba přípravy: 60 minut Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 vejce
  • 50g másla
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • jemně nakrájená pažitka

Postup receptu

  1. Máslo rozpustíme,mouku smícháme s kypřícím práškem,do ní nalijeme mléko,máslo,přidáme žloutky a osolíme
  2. Vypracujeme těsto
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho do těsta zapracujeme
  4. Necháme chvilku odpočinout ( 2-3 minuty )
  5. Připravíme si vlhký ubrousek,těsto na něj rozprostřeme,do středu nasypeme najemno nakrájenou pažitku a vytvoříme kouli
  6. Cípy ubrousku překřížíme,svážeme a vložíme do vroucí a osolené vody
  7. Vaříme 35-45 minut
  8. Po uvaření nakrájíme na plátky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.