Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 menší cibule
- 20 dkg kapra
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- kousek másla ( 25 g )
- 1 a 1/2 dl bílého vína,
- plátky veky na ozdobení
Postup receptu
- Zeleninu oloupeme, rozpůlíme a vložíme do studené vody společně s rybou, kořením a solí
- Vaříme asi 35 minut
- Vývar scedíme, rybu vykostíme a i se zeleninou nakrájíme na malé kostičky a vložíme zpět do polévky
- Přidáme víno a máslo
- Vývar nevaříme, jen ho přivedeme k varu a odstavíme z plotny
- Veku nakrájíme na kostky (podle libosti vykrájíme různé tvary) a nasucho ji opečeme na pánvi
- Podáváme s polévkou, můžeme dozdobit petrželovou natí