Příprava: 30 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 10 dkg mletých ořechů
- 7 dkg másla
- 10 g kakaa
- 30 g strouhaných piškotů
- 2 lžíce rumu (Malibu)
- 100 g čokolády na vaření
- 2 lžíce ztuženého tuku
- 10 dkg kokosu na obalení
Postup receptu
- Mleté ořechy smícháme s piškoty, kakaem a přidáme máslo a rum
- Ze surovin vytvoříme těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladu
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu – ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem (místo ztuženého tuku můžeme použít máslo, musí ho být však dvojnásobné množství)
- Z těsta pak tvarujeme kuličky větší než plod třešně, napíchneme na vidličku či špejli a namáčíme v čokoládě
- Necháme okapat a ihned obalujeme v dostatečném množství kokosu
- Kuličky uchováváme v chladu