Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- menší květák
- 500 g brokolice
- sůl
- 2 papriky
- malý ananas
- pórek
Medová omáčka:
- 80 ml vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 vinného octa
- 1 lžičku olivového oleje
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- 3 lžíce medu
- 1 lžíci griotky
Postup receptu
- Nejdřív si připravíme medovou omáčku: do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme
- Pak omáčku zahustíme škrobem, který rozmícháme v malém množství vody
- Potom ji krátce povaříme, aby ještě trochu zhoustla
- nakonec dochutíme medem a griotkou
- Květák a brokolici očistíme a rozebereme na růžičky
- Pak to povaříme krátce v osolené vodě, ale nesmí být uvařená příliš do měkka
- Papriku omyjeme a nakrájíme na větší kostky a to stejné uděláme s ananasem nakrájíme na větší kostky
- Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle
- Špízy grilujeme asi 10 minut
- Podáváme přelité medovou omáčkou