Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg rybího filé
- sůl
- 10 g másla
- 2 lžičky hl. mouky
- rajský protlak
- 1 citrón
- trocha cukru
Postup receptu
- Rybí filé nakrájíme na porce, a pak je posolíme, opepříme a jemně a pokapeme citrónem
- Potom je dusíme na másle na pánvičce
- Mezitím si z poloviny másla a z hladké mouky umícháme hladkou jíšku, přidáme protlak a trochu vody a povaříme na krémovou omáčku, kterou ochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou
- Na měkkou rybu tuto omáčku nalijeme a necháme chvilku péct v pekáčku nebo zapékací misce v troubě
- Podáváme s vařenými bramborami, ale také i se špagetami je to výborné