Příprava: 35 minut
Vaření: 5 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 250 g másla
- 100 g mletého cukru
- 250 g tvarohu (klasická kostka)
- 500 ml mléka
- 1 a 1/4 (= asi 1 lžička) vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžička cukru krystal do pudinku
- 2 malé balíčky dětských piškotů nebo 1 velký balíček piškotů
- jakékoliv ovoce (jahody, meruňky, kiwi, banány, broskve atd.)
- šlehačka na ozdobení
Postup receptu
- Změklé máslo a mletý cukr utřeme do pěny a přidáme tvaroh
- Poté přidáme z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařený a vychlazený pudink
- Dobře vyšleháme (bez hrudek)
- Dno dortové formy vyložíme piškoty (formu ničím nevymazáváme), potřeme připraveným krémem, poklademe ovocem, na ovoce rozložíme opět piškoty, krém a ovoce
- Naplněnou formu vložíme do lednice a necháme ztuhnou, nejlépe přes noc
- Pokud to nejde, tak aspoň 2 hod před konzumací
- Po ztuhnutí nožem odřízneme dort od formy po okrajích a formu rozevřeme
- Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou