Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 80 g másla
- 2 čerstvých bylinek
- 2 červené feferonky
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce vegety
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíci citrónové šťávy
- 4 pstruhy nebo makrely
- sůl
- pepř
- 4 lžíce
- 2 citrony
- 8 plátků slaniny.
Postup receptu
- Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetu, worcesterové omáčky,citronové šťávy a necháme v lednici ztuhnout
- Ryby ořádně očistíme a vysušíme, osolíme opepříme a jak ze vnitř, tak z venku potíráme máslem ztuhlým
- Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů máslo bylinkové a trochu oleje
- Takto připravené ryby pokládáme na grila opékáme z obou stran a potíráme máslem
- Potom mezi ryby vkládáme na silnější pláty citrónu a slaniny