Recepty na perníky na plech mohou být skutečně různorodé.
Vyzkoušejte zajímavé postupy a ingredience, které obohatí vaši kuchyni.
Inspirujte se našimi jednoduchými dezerty, které zvládnou i začátečníci.
Naše recepty
Prozkoumejte také další recepty na polevy.
Trochu “perníkové” historie
Perníkové koření se, ve střední Evropě, poprvé objevilo ve středověku. Jedná se o výrobek z cukru a koření, které bylo přivezeno ze Středního východu, a to vojáky, kteří se vraceli z křížových výprav.
Najdete v něm anýz, kardamom, koriandr, fenykl, mletou skořici a hřebíček.
S Vánoci se perník začal spojovat až v 19. století, kdy se stal populární dobrotou na trzích v Německu, Francii a Anglii.
Dnes si můžete připravit recepty na perníkové dezerty od koláče, přes sušenky až po chléb, který výborně chutná s mlékem nebo smetanou, a to nejen o Vánocích, ale po celý rok.