Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g filet lososa
- 200 g filet tresky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- vinný ocet
- cukr
- 2 jablka
- 1 pomeranč
- 4 okurky
- hrst hrášku
- 1 hlávkový salát
- 1 citron
- mrkev
Postup receptu
- Rozmícháme olej s cukrem, solí a pepřem, trochu octa
- Do většího hrnce nalijte asi 0,5 l vody a polovinu směsi
- Přiveďte k varu, a pak vložte kousky ryb, necháme vařit asi 5 minut
- Maso vyndejte a nechte vychladnout
- Jablka nakrájejte na malé kousky, mrkev nastrouhejte a pomeranč oloupejte a rozkrájejte také na kostičky, stejně tak okurky
- Salátové listy rozkrájejte na menší kusy a vše promíchejte
- Pak zalijte zbylou vodou z vaření ryb a promíchejte
- Podávejte do menších mističek – nejdříve salát, a pak přidáme kousky ryb a ozdobíme plátkem citrónu