Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Jíška:
- 45 g mouky
- 40 g tuku
- vývar z kostí
- sůl
- 0,5 sladké smetany
- 30 g mouky
- 1,5 dl smetany na rozkvedlání mouky
- můžeme i mandle
Postup receptu
- Smetanu nebo mléko přivedeme k varu
- V 1,5 dl smetany dobře rozkvedláme mouku, za stálého míchání jí přilijeme do vařící smetany a necháme 5–10 minut povařit na mírném ohni
- Na prudkém žáru by se lehce připálila
- Hotovou omáčku mírně osolíme, zamícháme do ní spařené mandle, které najemno nakrájíme na nudličky
- Omáčka je výborná k těstovinám, ke knedlíku a nokům