Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 0,5 kg telecího masa
- plec
- cibule
- 2 rajská jablíčka
- 50 g másla nebo tuku
- hrneček jemně nasekané kořenové zeleniny
- 200 g rýže
- 50 g sýra na strouhání.
Postup receptu
- Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kostičky pokrájené telecí maso a dusíme tak dlouho, až šťáva vysmahne
- Pak přidáme zeleninu, oloupaná rajská jablíčka nebo protlak, ještě společně podusíme a přidáme přebranou, vypranou a spařenou rýži, podusíme ji s masem, přisolíme, přidáme polévku a dusíme pod poklicí do změknutí
- Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem
- Podáváme se salátem z rajčat a hlávkovým salátem