Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 g sádla
- 2 cibule
- 150 g jater
- kmín
- pepř
- majoránka
- sůl
Jíška:
Postup receptu
- Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájená játra, okořeníme kmínem, špetkou majoránky a pepřem
- Játra opečeme, podlijeme vývarem pro lepší chuť, pokud nemáme, tak jen vodou a dusíme 10 min
- Pak je umeleme na masovém strojku, nebo je dáme do robota
- Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji vývarem předem připraveným ze zeleniny nebo bujonu, přidáme rozemletá játra a omáčku prohřejeme
- K této omáčce podáváme rýži, knedlu i vařený brambor