Bažant na víně

Bažant na víně
Příprava: 40 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 bažant
  • 5 dkg slaniny
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • kořenová zelenina (mrkev
  • celer
  • petržel – celkem asi 15 dkg)
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • špetka tymiánu
  • 1,5 dl červeného vína
  • citronová šťáva

Postup receptu

  1. Očištěného bažanta protkneme klínky slaniny a osolíme ze všech stran
  2. Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme nakrájenou cibuli, pak vložíme bažanta a přidáme koření
  3. Pečeme v troubě za občasného podlévání horkou vodou
  4. Často jej přeléváme šťávou, aby se maso nevysušilo
  5. Zhruba od poloviny pečení podléváme červeným vínem
  6. Měkkého bažanta vyjmeme a naporcujeme
  7. Štávu dochutíme citronovou šťávou, případně i solí a procedíme ji na porce bažanta
  8. Podáváme se šťouchanými brambory nebo dušenou rýží

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.