Už jste někdy zkoušeli recepty na italské polévky, které si můžete vychutnat v každém ročním období?
Pokud milujete tento druh kuchyně, můžete se inspirovat v našem článku a připravit si některou z pečlivě vybraných pochoutek.
Může to být jednoduchý oběd, malá večeře nebo také svačina. Stačí si jen vybrat tu správnou recepturu. Ochutnejte tu pravou Itálii a nechte své chuťové pohárky tančit.
Naše recepty
Proč vlastně konzumovat zralá rajčata?
- Pomáhají při redukci hmotnosti díky vysokému obsahu vody – zralé rajče totiž obsahuje více než 90 % vody.
- Podporují správnou funkci střev – jsou bohaté na vlákninu.
- Obsahují cca polovinu množství vitaminu C, která je běžně obsažena v citronu.
- Působí proti šerosleposti a zvyšují naši imunitu, to vše díky provitaminu A.
- Snižují krevní tlak a pomáhají lidem, kteří mají potíže s revmatismem.
Na co si dát pozor?
Nezralá, tedy zelená rajčata jsou zcela nevhodná pro těhotné ženy. Obsahují totiž tzv. tomatin, který je jedovaný a při požití může u těhulky vyvolat potrat.
Zajímavosti na závěr
Konzervovaná rajčata jsou běžnou součástí naší kuchyně, protože se často hodí lépe než ta čerstvá. Jak se vyrábí průmyslově a co předchází tomu, než si je doma můžeme otevřít a vyklopit z plechovky do připravovaného pokrmu? Na to se mrkněte v následujícím videu.
Jistě jste v jednom z receptů zaznamenali máslovou dýni, která je jedním z mnoha druhů používaných v kuchyni. Jak jí správně krájet? Malou instruktáž najdete ve videu.