Máte chuť na něco lehkého a neotřelého?
Rádi byste své hosty pohostili něčím novým?
V tom případě vyzkoušejte naše recepty na ředkvičkové saláty 7x jinak!
Najdete u nás verze s kozím sýrem, ovčím tvarohem, pečenou cizrnou nebo třeba se šunkou a chřestem.
Tak jako tak si pochutnáte!
Naše recepty
Pokud máte přebytek ředkviček nebo se u nich blíží doba použitelnosti, nezoufejte. Využijte je na některý z našich nejlepších receptů na ředkvičkovou pomazánku. Lahodná a svěží pochoutka pro všechny příležitosti.
Zajímavosti o ředkvičkách, které byste měli vědět
- Vybírejte si ředkvičky bez viditelných vad, ideálně menší, mají lepší strukturu. Zelené části by měly vypadat svěže.
- Ředkvičky krájejte vždy těsně před použitím.
- V perforovaném sáčku v lednici vydrží asi 3 – 4 dny.
- Před uskladněním vždy ořízněte listy, protože čerpají vlhkost ze samotné ředkvičky.
- Pokud je štiplavost ředkvičky příliš silná, lze ji zmírnit nasolením a promytím ředkvičky, vařením v páře 5 až 10 minut či jejím pečením s jinou zeleninou.
A jak ředkvičkové saláty chutnaly vám? Napište nám do komentářů!