Krůtí roláda se sýrovou náplní

Krůtí roláda se sýrovou náplní
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 krůtí roláda
  • 20 dkg ricotty
  • 2 vejce
  • 15 dkg čerstvých špenátových listů
  • 4 stroužky česneku
  • strouhanka
  • máslo
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Špenátové listy zbavíme řapíků, krátce spaříme a nadrobno posekáme
  2. Krůtí roládu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 stroužky prolisovaného česneku
  3. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich se špetkou soli tuhý sníh
  4. Žloutky rozmícháme s ricottou, přidáme sůl, pepř, 2 stroužky prolisovaného česneku a sekané špenátové listy
  5. Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
  6. Do směsi nakonec vmícháme ušlehaný bílkový sníh
  7. Náplň rozetřeme na masový plát, svineme, ovážeme nití a vložíme do máslem vymazaného pekáčku
  8. Zakrytou roládu pečeme doměkka, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme
  9. Před dopečením odkryjeme a necháme zčervenat
  10. Příloha: bramborová kaše, kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.