Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 2 dkg droždí (půl kostky)
- 2-2,5 dl vlažného mléka
- 2 žloutky
- 3-4 lžíce másla
- 15 dkg vařeného uzeného masa
- 1 ostřejší klobása
- 3 vařená vejce
- hrst sekaných zelených natí
- sůl
- olej na vymazání pekáčku.
Postup receptu
- Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vlijeme do mléka, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a vypracujeme hladké těsto
- Nakonec do něj zapracujeme maso, klobásu a vejce ( vše nakrájené na kostičky) a sekané zelené natě
- Pekáček nebo zapékací misku (nebo jinou formu) důkladně vymažeme olejem a vložíme těsto
- Tam je necháme vykynout a pak upečeme