Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg kuřecího masa z prsíček
- koření podle chuti
- 4 vařená vejce
- 4 větší žampiony
- 10 dkg šunky
- 3 sterilované okurky
- 2 vařené mrkve
- petrželka
Aspik:
- 1/4 litru vývaru z kuřecího masa
- 1/4 litru studené vody
- želatina
Postup receptu
- Kuře uvaříme v osolené vodě
- Pro chuť můžeme přidat bobkový list, nové koření a celý pepř
- Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme je na drobné kostičky
- Očištěné žampiony nadrobno nakrájené krátce podusíme
- Oloupaná vejce nakrájíme na dílky nebo plátky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno
- Petrželku natrháme
- Podle návodu připravíme ze želatiny aspik
- Pak do vychlazené mísy nebo vybrané formy vijeme trochu aspiku a rozetřeme jej i po obvodu
- Ve studené formě rychle ztuhne
- Pak postupně skládáme všechny suroviny a po vrstvách je přeléváme aspikem
- Horní vrstvu ukončíme ozdobným způsobem a dozdobíme i petrželkou
- Zalijeme opatrně zbytkem aspiku a vše necháme v ledničce ztuhnout