Příprava: 10 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg rybího masa (filé, treska, pangasius…)
- 1 lžička sardelové pasty
- mletý bílý pepř
- sůl
- 2 lžíce másla
- 4 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 dl smetany
- 1,5 dl smetany ke šlehání
- máslo
- strouhanka
Postup receptu
- Vykostěné rybí maso krátce podusíme podlité trochou vody, a pak ho umeleme v mlýnku na maso
- Přidáme k němu sardelovou pastu, máslo, pepř, sůl a umícháme hladkou hmotu
- Ve smetaně rozšleháme žloutky a mouku a tuto směs přidáváme po částech k rybí kaši, přitom mícháme nebo šleháme
- Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku a tuhý sníh z bílků, těsto vložíme do vhodné formy na nákyp vymazané máslem a vysypané strouhankou, zakryjeme pečícím papírem a upečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě 50–60 minut
- Příloha: bramborová kaše, zeleninová obloha