Příprava: 35 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 vejce
- 10 lžic oleje
- 10 lžic teplé vody
- 15 dkg moučkového cukru
Máslový krém:
- 50 dkg jahod
- 2 vanilkové nebo jahodové pudinky
- trochu mléka
- 10 dkg cukru moučka
- 1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu)
Smetanový krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač
- 2 zakysané smetany
Na ozdobu:
- jahody
- 2 sáčky čiré dortové želatiny
Postup receptu
- Žloutky ušleháme s vodou do husté pěny a postupně přidáváme cukr a olej
- Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků
- Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný nebo pečícím papírem vyložený hlubší plech, upečeme a necháme vychladnout
- Vychladlý korpus potřeme máslovým krémem, na něj navršíme smetanový krém a hustě pokryjeme plátky jahod
- Zalijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme ztuhnout v chladničce
- Příprava máslového krému: dvě třetiny jahod umixujeme, dolijeme do 6 dl mlékem, rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink
- Dosladíme moučkovým cukrem
- Do ještě teplého pudinku dáme na kousky nakrájené máslo, promícháme, necháme vychladnout a po vychladnutí vyšleháme
- Příprava smetanového krému: smetanu ušleháme dotuha se ztužovače a vmícháme zakysané smetany
- Podle chuti přisladíme (není to nutné)