Výborné a slaďoučké řezy plné jahod a krému

Výborné a slaďoučké řezy plné jahod a krému
Příprava: 35 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto:

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic teplé vody
  • 15 dkg moučkového cukru

Máslový krém:

  • 50 dkg jahod
  • 2 vanilkové nebo jahodové pudinky
  • trochu mléka
  • 10 dkg cukru moučka
  • 1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu)

Smetanový krém:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač
  • 2 zakysané smetany

Na ozdobu:

  • jahody
  • 2 sáčky čiré dortové želatiny

Postup receptu

  1. Žloutky ušleháme s vodou do husté pěny a postupně přidáváme cukr a olej
  2. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný nebo pečícím papírem vyložený hlubší plech, upečeme a necháme vychladnout
  4. Vychladlý korpus potřeme máslovým krémem, na něj navršíme smetanový krém a hustě pokryjeme plátky jahod
  5. Zalijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme ztuhnout v chladničce
  6. Příprava máslového krému: dvě třetiny jahod umixujeme, dolijeme do 6 dl mlékem, rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink
  7. Dosladíme moučkovým cukrem
  8. Do ještě teplého pudinku dáme na kousky nakrájené máslo, promícháme, necháme vychladnout a po vychladnutí vyšleháme
  9. Příprava smetanového krému: smetanu ušleháme dotuha se ztužovače a vmícháme zakysané smetany
  10. Podle chuti přisladíme (není to nutné)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.