Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Těsto
- 5 vajec
- 20 dkg hladké mouky
- 18 dkg cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 lžic oleje
Pudink
- 1 l mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 5 lžic cukru. Želé: 2 sáčky červeného dortového želé
- 5 lžic cukru
- jahody
Postup receptu
- Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
- Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, upečeme dorůžova a necháme vychladnout
- Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký pudink nalijeme na vychladlý korpus
- Na pudink narovnáme očištěné a opláchnuté jahody
- Želé připravíme podle návodu a mírně zchladlé jej rozlijeme na jahody
- Řezy necháme v chladničce alespoň 2-3 hodiny tuhnout