Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg kapusty
- 25 dkg hub.
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 15 dkg vařeného uzeného masa (nebo uzeniny)
- 1 cibule
- petrželka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej.
Trojobal
- hladká mouka
- 1 vejce
- 1-2 lžíce mléka
- strouhanka.
Postup receptu
- Kapustu rozdělíme na čtvrtky a povaříme ji v osolené vodě do poloměkka
- Pak vykrojíme košťály a drobně ji usekáme nebo umeleme
- Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou petrželku, na tenké plátky nakrájené houby a vše krátce podusíme
- Pak přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, dodusíme doměkka a necháme vychladnout
- Hmotu přemístíme do mísy, vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozemleté nebo drobně usekané uzené maso (nebo uzeninu) a zahustíme strouhankou
- Vytvarujeme malé ploché řízky, které obalíme v trojobalu a v horkém oleji smažíme po obou stranách
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát, lehký bramborový salát