Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 40 dkg těstovin (mušličky, spirálky, kolínka)
- 1 svazek lahůdkové cibulky i s natí (nebo 1-–2 cibule a sekaná pažitka)
- 30 dkg vařeného slepičího masa
- 10 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa
- 5 lžic krájené sterilované kapie
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 4 lžíce sterilované kukuřice.
Zálivka:
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce oleje
- špetka cukru
- mletý pepř
- 1–2 lžíce hořčice
- ↑ vše promícháme
Postup receptu
- Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout
- Vařené slepičí maso, šunku nebo vařené uzené maso drobně nakrájíme, cibulku nakrájíme najemno a promícháme s uvařenými těstovinami a připravenou zálivkou
- Salát je chutnější, když se nechá nejméně hodinu proležet