Strouhání do polévky

Strouhání do polévky
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 90 g hrubé mouky
  • 1 vejce M

Postup receptu

  1. Odváženou mouku vysypeme na vál
  2. Uděláme důlek a vyklepneme do něho vejce
  3. Kulatým příborovým nožem nebo vidličkou vejce smícháme s moukou a poté ručně vypracujeme těsto
  4. Těsto musí být tuhé, asi jako na nudle
  5. Na slzičkovém struhadle, které držíme mírně nad válem, těsto nastrouháme
  6. Do vývarů uvaříme strouhání zvlašť v osolené vodě asi 5 minut
  7. Po uvaření ho propláchneme pod tekoucí vodou
  8. Strouhání přidáme do vývaru, nebo podáváme zvlášť a každý si vezme podle chuti
  9. Do zahuštěných polévek zavařujeme strouhání přímo 5 minut před dokončením vaření
  10. Strouhání, které nespotřebujeme, usušíme rozložené na čisté utěrce
  11. Dobře usušené strouhání uchováváme v uzavřené nádobě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.