Houbová omáčka se smetanou

Houbová omáčka se smetanou
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg čerstvých hub
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 1/2 l kyselé smetany
  • citronová šťáva
  • 1/2 kostky masoxu
  • 8 dl vody
  • ocet.

Postup receptu

  1. Do vody rozdrobíme kostku masoxu, přidáme sůl, uvedeme ji do varu a pak vsypeme očištěné a na kousky nakrájené houby
  2. Vaříme je, dokud nezměknou, pak je zahustíme jíškou, kterou připravíme z cibule orestované na sádle a mouky
  3. Omáčku s jíškou dostatečně provaříme
  4. Pak přidáme smetanu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a octem
  5. Příloha: houskové knedlíky, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.