Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg čerstvých hub
- 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 1/2 l kyselé smetany
- citronová šťáva
- 1/2 kostky masoxu
- 8 dl vody
- ocet.
Postup receptu
- Do vody rozdrobíme kostku masoxu, přidáme sůl, uvedeme ji do varu a pak vsypeme očištěné a na kousky nakrájené houby
- Vaříme je, dokud nezměknou, pak je zahustíme jíškou, kterou připravíme z cibule orestované na sádle a mouky
- Omáčku s jíškou dostatečně provaříme
- Pak přidáme smetanu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a octem
- Příloha: houskové knedlíky, těstoviny