Nejlepší recepty s mandarinkami! Sladko-kyselé pokušení u vás v kuchyni

Mandarinky jsou vítaným osvěžením nejen v horkých letních dnech a zároveň vitaminovou bombou.

Ovšem vůni tohoto ovoce si mnohem častěji spojíme s obdobím Vánoc, ale díky jejich dobré dostupnosti je můžeme konzumovat celoročně.

Toho využíváme v našich mandarinkových receptech, na sladké dobroty!

Druhy mandarinek

Klementinky
Snad nejznámější druh mandarinek, které lze rozeznat podle jejich tvaru – jsou širší než vysoké a jsou spíše zavalité než kulaté. A jejich kůže, která se snadno loupe.

Klementinky jsou, obvykle mnohem sladší – a méně kyselé a navíc bez pecek, což z nich dělá skvělou svačinu.

Zlaté mandarinky
Tato odrůda mandarinek má hrbolatou, která vypadá trochu jako malé kameny vykopané ze země.

Ale pod všemi těmi vráskami je skutečná vnitřní krása s hustými, sytě oranžovými měsíčky plnými sladké šťávy a nejvíce se používají do čerstvých džusů.

Murcott
Napůl mandarinka, napůl pomeranč, tento hybrid byl poprvé vyšlechtěn na Floridě, kde farmář jménem Charles Murcott ve dvacátých letech minulého století experimentoval s vytvářením nových citrusových plodů.

Mandarinka se snadno loupe, je sladká a šťavnatá s čistou citrusovou vůní a jasnou pomerančovou barvou.

Pixie
Tyto odrůdy mandarinek jsou méně sladké než jiné, jsou bledší barvy a jen středně šťavnaté.

Mandarinka satsuma
Tato speciální odrůda mandarinek pochází z Japonska.

Mandarinky jsou sladké, ale i trochu kyselé, s baculatou dužinou bez pecek, která nese mnohem silnější vůni.

Satsumy jsou obzvláště oblíbené v kuchyni, kde se pravidelně objevují ve všem, od salátů přes nádivku až ve smažených jídlech.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.