Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 hovězí roštěnky po cca 15 dkg
- 4 snítky tymiánu
- 1 snítka estragonu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžička mletého pepře
- 6 lžic oleje
- Poznámka: pokud nemáme k dispozici čerstvé bylinky, můžeme je nahradit 2 lžičkami provensálského koření
Postup receptu
- Roštěnky opláchneme, osušíme, odblaníme
- Pak je naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily
- Bylinky bez stonků a vadných lístků nasekáme nadrobno (nebo použijeme provensálské koření) a v misce je smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem
- Směs naneseme na obě strany roštěnek a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny rozležet
- Pak roštěnky osušíme, potřeme olejem, vložíme na olejem potřený rošt nahřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme
- Při grilování je potíráme zbylou marinádou
- Nakonec osolíme