Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 roštěnky (jedna porce cca 15 dkg )
- sůl
- pepř
- olej.
Nivové máslo
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce strouhané Nivy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jemně sekané petrželky.
Postup receptu
- Očištěné roštěnky naklepeme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se při pečení nezkroutily
- Maso mírně osolíme, opepříme a rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem
- Grilujeme po každé straně asi 7 minut
- Hotové roštěnky rozdělíme na nahřáté talíře a na každý plátek položíme kousek Nivového másla
- Příprava másla: Máslo utřeme se sýrem, citronovou šťávou a petrželkou
- Vytvarujeme váleček, zabalíme jej do alobalu nebo mikrotenu a necháme v chladničce ztuhnout