Jednoduché recepty na aglio olio, které jsou hotové během pár minut!
Jak už to tak bývá, tak italská kuchyně nikdy nezklame a ani tyto pálivé těstoviny nejsou výjímkou.
Stačí pár ingrediencí a pár snadných kroků, které zvládne i naprostý začátečník a voilà máte tu lahodný oběd!
Naše recepty
Všeobecně je známo, že italské kulinářské umění můžeme řadit mezi jedno z nejlepších na světě.
Recepty jsou snadné, rychlé, lehké a jen z pár základních ingrediencí.
Proto neváhejte a vrhněte se na další vyhlášenou pochutinu, která v Itálii vznikla a zná jí celý svět, PIZZA!
Vyzkoušejte s námi tyto úžasné recepty na pizzu a už nebudete chtít jinou!
Alfou a omegou u tohoto receptu na aglio oilo je kvalitní olivový olej, proto je nutné být při jeho koupi obezřetní! Zde je několik tipů na co si dát při jeho výběru pozor!
- Označení extra panenský olivový olej není známka luxusu, ale označuje tradiční způsob výroby (lisování)
- Olivový olej nesmí být v plastové láhvi
- Pozor na nízkou cenu. Kvalitní olivový olej začíná s cenou i na 250,- za 500 ml lahev
- Neznámý původ oliv znamená, že byl olej vyroben z různých odrůd oliv o různé kvalitě (ne vysoké) a poté se masově vyrábí. Přičemž chuť oleje je upravována pomocí různých aditiv a chemie
- Nejlepší olej se vyrábí z říjnové olivové sklizně
- Kyselost oleje by měla být do 0,2%