Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 70 dkg kotlety vcelku
- sůl
Marináda
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky grilovacího koření
- 1/2 lžičky koření Gyros
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1dl červeného vína
- 4 lžíce oleje
Postup receptu
- Kotletu vykostíme a maso bez kosti nakrájíme na slabší plátky
- Ty vložíme do misky a zalijeme marinádou, kterou připravíme všech uvedených surovin
- Marinujeme nejméně 4 hodiny, nejlepší je připravit vše den předem
- Před grilováním plátky masa vyjmeme, osušíme a grilujeme na mřížce rozehřátého grilu potřeného olejem
- Během grilování obracíme a potíráme zbylou marinádou
- Dozlatova opečené kotlety osolíme a podáváme